Får og gård 2017

Det lille Turnéteater bor på landet i det Sydsjællandske.
Her har vi kontor, værksted og prøvelokaler.

grønnegade16591

OM DET LILLE TURNÉTEATER

Det lille Turnéteater skaber scenekunst for alle børn… også dem der er blevet voksne.

Det lille Turnéteater har rødder i det verdensanerkendte, danske børneteater-miljø, hvor børnepublikummet bliver taget seriøst, hvor forestillingerne er i øjenhøjde, og der er god højde på ambitionsniveauet.

Vores forestillinger er meningsfulde og er vedkommende for et bredt publikum. Vi laver teaterforestillinger baseret på gode, ofte klassiske eller kendte fortællinger, der er en del af vores fælles kulturarv. Basen er klassisk, men vores forestillinger er altid nutidige og enestående kunstneriske værker.

Vi spiller overalt:
Det lille Turnéteater er et opsøgende teater. Vi spiller på skoler institutioner, teaterforeninger, teatre m.m. i det ganske land, og kommer gerne steder hvor der ikke normalt opleves scenekunst. Vi ser det som vores opgave at producere teater med høj kunstnerisk kvalitet, der evner at spille under mange forskellige forhold. Ofte er vi det første teater børn oplever. De skal møde det unikke som godt teater kan tilbyde i form af scenisk nærvær, rørende og gode historier, skuespilkunst.

Vi tager vores publikum alvorligt, de fortjener det bedste, og teatermødet foregår på en reel og ligefrem måde.

Peter Holst Teaterchef

Peter Holst startede Det lille Turnéteater i 1990, og har siden produceret en lang række af forestillinger med udgangspunkt i fortælleteatergenren. Denne genre har Peter gennem årene udfordret og videreudviklet til en helt særlig spillestil.

Peter Holst er uddannet fra Statens Teaterskole i 1985 og har siden da primært været skuespiller og/eller instruktør på mange af teatrets vidunderlige forestillinger bl.a. "Odysseus", "Hamlet", "Juleevangeliet", "Nils Holgersens forunderlige rejse" og "Romeo og Julie".
En længere liste af forestillinger finder du her

Peter Holst beskæftiger sig med det han brænder allermest for, nemlig at spille og lave teater.

pernille-holst sh

Pernille Plantener Holst  Producent

Pernille har gennem flere år været med til at sætte sit præg på teatrets forestillinger. Hun har stået for mange af de flotte, nyskabende visuelle løsninger, og er en sikker garant for at alle elementer bliver godt og grundigt integreret i vores arbejde. Hun har været med til, at udvide og skubbe på grænserne for fortælleteateret, og kaster sig stadig frygtløst over de nye teknologiske teatertekniske muligheder, der hele tiden dukker op

Pernille er uddannet lysdesigner/teatertekniker fra Statens Teaterskole og lavet bl.a. lysdesign på Ci-vi-li-sa-tion 2000 (Det Kongelige Teater) , lys- og video på Dorthes hjerte 2005 (Det lille Turnéteater) og lys- og videodesign på Vi, de druknede 2012 (Grønnegade Teater), scenografi/lys og video på Sangen om Sigurd og Brynhilde (Det lille Turnéteater) i 2008 og Princip 1914 (Grønnegade Teater og ZeBU) i 2014. Derudover har hun også lavet manuskript, konceptudvikling og udstillinger. Desuden sidder Pernille i Den Danske Scenekunstskoles Aftagerpanel samt Odsherred Teaters bestyrelse.