Juleevangeliet                                  Foto: Baesfoto

Pressefoto:
Klik på et af billederne, og det åbner i et stort vindue, og derefter kan du "gemme som"

JULEEVANGELIET

Juleevangeliet handler om den dag for 2017 år siden, hvor verden holdt vejret:

Inspireret af Selma Lagerlöfs bog ”Kristus­legender”, fortæller vi her historien om den dag, hvor de blinde kunne se, de døve kunne høre, og hvor de håbløse fik håb, og de tvivlende tro.

”Der var engang der en mand der gik ud for at lede efter ild. Hjælp mig, min kone skal snart føde, og jeg har brug for ild til at varme hende og den lille. Men folk sov, og sov de ikke, havde de ikke lyst til at hjælpe en fremmed”

Målgruppe: Fra 5 år og op.

Varighed: Ca. 35 min. uden pause.

 

Skuespiller: Peter Holst
Musik: Bebe Risenfors
Instruktion: Jacques Matthiessen
Scenografi: Kristian Knudsen
Lysdesign: Pernille Plantener Holst
Producent: Det lille Turnéteater

 

Pris:
80 publikum 9.000 kr. + moms

Forestillingen er refusionsberettiget

ANMELDELSER

Teateranmeldelser.dk skriver:

Selma Lagerlöfs Juletestamentet er med Det lille Turneteater i rigtig følsomme og smukke hænder. En tid  for 2017 år siden bliver poetisk portrætteret, med en enkel scenografi, i en 1 mands forestilling, hvor dukker, lys, lava , engle og meningen med livet berøres, gennem en anderledes fortalt jesusfortælling, der virkelig får en til at mindes julens og ikke mindst livets vigtigste essens – kærligheden. For historien om Marias vandring gennem det golde landskab, med soldatter og gribbe, og Josef støtte på ryggen af æslet,  frem til fødslen i stalden – er i virkeligheden en af verdens aller vigtigste og smukkeste fortællinger. Symbolik og billeder er så smukt skabt og lige så vi tabes , træder skuespilleren frem og fortæller om de forskellige scenarier vi lige har set – et magisk øjeblik- og enkel og netop poetisk magi kan stykket virkelig,

De 4 herrer : Skuespiller Peter Holst, musiker Bebe Risenfors. Instrukttør Jacques Matthiessen, Scenograf Kristian Knudsen, har skabt en lille magisk forestilling, der i den grad fortjener at blive set og vist på skoler og talt om med voksne bagefter – for hvad end man tror på Gud eller ej, så er det kærligheden og livet det vigtigste – og en utrolig stor del af vores kultur. En forestilling der på ingen måde handler om nisser gaver eller mad, men om en kæmpe del af vores kulturarv og vigtigste budskab – om tiden om til Jesu fødsel.

Så absolut –  se Det lille Turneteaters Juletestamentet- og har du et lidt mindre barn med , så tag det på skødet, for stykket er lidt uhyggeligt af os til og alle os voksne var virkelig rørte og taknemmelige, for at blive mindet om netop skønheden og vigtigheden i fortællingen her.

PRAKTISK INFO:

Peter Holst ankommer ca 2  timer før forestillingen med mindre andet er aftalt, og er ude af lokalet en time og 30 min. efter forestillingen er slut.
Peter har alt med til forestillingen, og  bærer selv ind fra bilen og behøver ingen hjælpere såfremt der er adgangforhold som til en elektrisk rullestol. Hvis der er trapper eller ligende, har han brug for hjælp.
Arrangøren sørger for stole/ pladser/ puder til publikum.
Ligeledes afholder arrangøren  alle lokaleudgifter.
Forestillingens spilleområde er bredde: 6m og dybde: 4m og højde: min 2,5m
Der er brug for adgang til en alm stikkontakt: 230v 10 amp.
Forestillingen behøver mørklægning.
OBS: Evt røgalarm i lokalet skal slåes fra under forestillingen.

Peter bruger hverken sukker eller mælk i kaffen 🙂