Får og gård 2017

Det lille Turnéteater bor på landet i det Sydsjællandske.
Her har vi kontor, værksted og prøvelokaler.

grønnegade16591

OM DET LILLE TURNÉTEATER

Det lille Turnéteater skaber scenekunst for alle børn… også dem der er blevet voksne.

Det lille Turnéteater har rødder i det verdensanerkendte, danske børneteater-miljø, hvor børnepublikummet bliver taget seriøst, hvor forestillingerne er i øjenhøjde, og der er god højde på ambitionsniveauet.

Vores forestillinger er meningsfulde og er vedkommende for et bredt publikum. Vi laver teaterforestillinger baseret på gode, ofte klassiske eller kendte fortællinger, der er en del af vores fælles kulturarv. Basen er klassisk, men vores forestillinger er altid nutidige og enestående kunstneriske værker.

Vi spiller overalt:
Det lille Turnéteater er et opsøgende teater. Vi spiller på skoler institutioner, teaterforeninger, teatre m.m. i det ganske land, og kommer gerne steder hvor der ikke normalt opleves scenekunst. Vi ser det som vores opgave at producere teater med høj kunstnerisk kvalitet, der evner at spille under mange forskellige forhold. Ofte er vi det første teater børn oplever. De skal møde det unikke som godt teater kan tilbyde i form af scenisk nærvær, rørende og gode historier, skuespilkunst.

Vi tager vores publikum alvorligt, de fortjener det bedste, og teatermødet foregår på en reel og ligefrem måde.

Peter Holst Teaterchef / skuespiller m.m.

Peter Holst startede Det lille Turnéteater i 1990, og har siden produceret en lang række af forestillinger med udgangspunkt i fortælleteatergenren. Denne genre har Peter gennem årene udfordret og videreudviklet til en helt særlig spillestil.

Peter Holst er uddannet fra Statens Teaterskole i 1985 og har siden da primært været skuespiller og/eller instruktør på mange af teatrets vidunderlige forestillinger bl.a. "Odysseus", "Hamlet", "Juleevangeliet", "Nils Holgersens forunderlige rejse" og "Romeo og Julie".

Peter Holst beskæftiger sig med det han brænder allermest for, nemlig at spille og lave teater.

Her kan du se en lille film om Peter Holst.